Is je energierekening hoger uitgevallen dan verwacht? In dat geval is het wellicht raadzaam om de apparaten in je huis eens onder de loep te nemen en te onderzoeken welke apparaten de meeste stroom verbruiken. Ben je nieuwsgierig hoeveel stroom een refurbished laptop gebruikt? Lees dan snel verder.

Hoeveel stroom gebruikt een laptop?


Een groot voordeel van een laptop is dat deze stukken minder stroom verbruikt dan een desktop, maar hoeveel stroom gebruikt een laptop nu eigenlijk? Hoeveel stroom een laptop precies gebruikt, is afhankelijk van het model en de leeftijd van de laptop. Over het algemeen gebruikt een nieuwe(re) laptop echter ongeveer 200.000 Watt per jaar. Naarmate een laptop ouder wordt, kan dit verbruik met maximaal 30% toenemen.

Een tweedehands laptop voor een fractie van de nieuwprijs


Ben je op zoek naar een nieuwe laptop? Een tweedehands laptop is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Op de website van ASBAS Computers vind je refurbished gebruikte laptops in alle soorten en maten. Ook kun je bij ons terecht voor tweedehands desktops en monitors.